Daca pentru un turist din Bucuresti costul mediu de deplasare din Capitala pana in Mamaia este de aproximativ 150 lei, pentru o familie din Satu Mare, Oradea, sau Botosani, costul poate depasi suma de 500 de lei.

Pentru decontarea sumei, turistul trebuie doar sa se prezinte la check inn cu buletinul. Bonurile valorice pentru decontarea unui drum dus sau intors pot fi folosite la statiile Rompetrol.

Obiectivul acestui demers este in primul rand acela de a atrage atentia romanilor asupra litoralului romanesc ca principala locatie de desfasurare a vacantei de vara, cat si de a prezenta potentialilor turisti faptul ca hotelierilor romani le pasa de costurile pe care turistii din zonele mai indepartate ale tarii le au pentru a ajunge pe litoral.

Este clar ca pentru locuitorii din nord estul tarii este mai atractiva o deplasare spre lacul Balaton din Ungaria, care presupune costuri mai mici de deplasare si timp mai redus pana la atingerea destinatiei.Cu toate acestea, reprezentantii grupului hotelier spun ca mare parte din turistii cazati provin din aceasta zona.

Managementul grupului hotelier considera ca primii care trebuie sa faca demersuri pentru readucerea turistilor romani pe litoralul romanesc sunt anteprenorii, dar si institutiile administrative locale si nationale, care trebuie sa stimuleze romanii in alegerea destinatiei de vacanta prin campanii de promovare, tichete de vacanta sau scaderea tva-ului, masuri care vor conduce la cresterea prezentei numarului de turisti pe litoral.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet