Ministrul sănătății, Beatrice Lorenzin, le-a mulțumit, într-un comunicat, forțelor de ordine pentru această arestare. „Într-un clasament al ororilor, am atins un alt vârf al mizeriei umane”, a declarat ministrul, subliniind că „nu este pentru prima dată când sunt descoperite crime în serie, având drept protagonist o infirmieră-ucigașă”.

„Aceste persoane nu respectă nicio deontologie, nicio etică medicală, în condițiile în care ele ar trebui să se gândească la sănătatea pacienților”, a adăugat ministrul.

Potrivit cotidianului local Il Tirreno, Fausta Bonino, 56 de ani, a ucis 13 pacienți, toți cu vârste între 61 și 88 de ani, care erau spitalizați în secția de anestezie și reanimare a spitalului din Piombino.

Pacienții se aflau în stare gravă, însă nu disperată, potrivit aceleiași surse. Infirmiera i-ar fi ucis pe toți acești pacienți, administrându-le doze puternice dintr-un medicament anticoagulant care provoca hemoragii grave.

Femeia a fost arestată miercuri seara, la întoarcerea ei de la Paris, unde locuiește fiul său, potrivit sursei.

În timpul unei conferințe de presă, anchetatorii au precizat că femeia urma un tratament împotriva depresiei și că ea însăși folosea multe medicamente și consuma mult alcool.

Potrivit agenției AGI, anchetatorii au ajuns la infirmieră datorită statisticilor de decese, care erau unele anormale pentru acest spital. Analizând lucrurile prin eliminare, ei au ajuns să o identifice pe această infirmieră ca fiind singura persoană prezentă în toate cazurile în care au fost constatate decese suspecte. Anchetatorii au precizat că din cele 20 de persoane — medici și infirmieri — care lucrau în acea secție, ea era singura prezentă în timpul deceselor.

Atunci când ea a fost transferată, în octombrie anul trecut, spre un alt departament unde nu se mai afla în contact direct cu pacienții, mortalitatea în serviciul de reanimare a scăzut de la 20% la 12%, au precizat anchetatorii.

În octombrie 2014, o altă infirmieră a fost arestată în urma unor suspiciuni legate de circa 40 de decese la serviciul de urgență din Lugo, lângă Ravenna (nord). În urmă cu doar câteva săptămâni, această infirmieră, Daniela Poggiali, a fost condamnată la închisoare pe viață.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și