Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat în această dimineață că angajatii secției de drumuri naționale au intervenit cu 16 utilaje și au împrăștiat 109 tone sare. Stratul de zăpadă măsoară 45 cm la Băiuț, 44 cm la Cavnic, 40 cm la Firiza, 37 cm la Mara, 35 cm la Ocna Șugatag și Groșii Țibleșului, 34 cm la Coroieni, 33 cm la Lăpușel, 32 cm la Sighetu Marmației, 30 cm la Târgu Lăpuș, Valea Vaserului și Ruscova și 24 cm in Baia Mare.

Debitele si nivelurile cursurilor de apă din Maramureș au fost ușor variabile. Gheața este formată pe malurile râurilor Tisa, Ruscova, Iza, Boicu, Cosău, Lăpuș, Suciu și Cavnic, iar pe râul Mara există un pod de gheață cu ochiuri. Tot pe râul Mara curg sloiuri de gheață.

Vremea rămâne și astăzi închisă. Pe arii relativ extinse, îndeosebi în cursul nopții vor cădea precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat se va depune polei și vor fi condiții de ghețuș. Izolat, la munte, cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări locale de până la 50-55 km/h, iar pe crestele montane va depăși izolat 90 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime intre -3 si 1 grad. Dimineata in zonele joase se va semnala, izolat ceata.

Citește și