Vantul a suflat in general slab, cu unele intensificari pe crestele montane de pana la 43 km/h, la Vf. Iezer.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -5 grade. Carosabilul este curat si partial umed pe sectoarele de drumuri nationale, respectiv curat si umed pe sectoarele de drumuri judetene.

Angjatii societatii de drumuri nationale au actionat cu sapte utilaje si s-au raspandit 21 tone de material antiderapant pe: DN 18, DN 19, DN 17C, DN 18B. SC Drumuri si Poduri a intervenit cu 11 utilaje si au imprastiat 99 tone de material antiderapant. Cerul este partial acoperit, vant linistit, cu intensificari trecatoare pe crestele montane. Vizibilitatea este redusă, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere usoara. Nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarna se manifesta in continuare pe cursurile de apa. Gheata este prezentă la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Cosau, Barsau, Lapus, Cavnic si Nistru. Se mentin podurile de gheata cu ochiuri pe raurile Lapus, Mara si Suciu. Sunt poduri de gheata pe raurile Iza si Mara (apa curge pe sub podul de gheata).

Stratul de zapada masoara pana la 10 cm la Vf. Iezer, 4 cm in Baia Borsa, 3 cm pe Valea Vaserului, 2 cm in Poiana Borsa si la Blidari si Firiza. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -5 grade la Targu Lapus, in Pasul Prislop si Pasul Gutai, -4 grade la Cavnic, -2 grade in Borsa, Viseu de Sus, Baia Mare, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare, 1 grad la Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag, 2 grade la Vf. Iezer. Vremea va fi astazi in judet predominant frumoasa, indeosebi la deal si la munte unde cerul va fi variabil la senin.

In zonele joase, mai ales dimineata si noaptea, pe arii restranse se vor semnala nori josi si izolat ceata asociata si cu depunere de chiciura. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -6 si -2 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și