Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost 5 l/mp, la Cavnic. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari temporare ziua de pana la 47 km/h, la Targu .Lapus, iar in zona montana inalta de pana la 76 km/h, la Vf. Iezer, unde a spulberat zapada. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Ocna Sugatag si Cavnic -3 grade.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale are depus un strat de zapada framantata pe DN18, Dealul Hera, intre km 84 si km 94, cu grosimea de pana la 1 cm, in Pasul Prislop intre km 120 si km 150, masoara pana la 1 cm, iar intre km 156 si km 180 grosimea masoara intre 1 și 2 cm.

Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul curat si umed, respectiv curat si partial umed in zona de ses. S-a actionat cu 30 autoutilaje si s-au raspandit 255,5 tone de material antiderapant pe DN1C, centura de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B.

Ninge la Borsa. Ninge slab la Sighetu Marmatiei, Petrova si Targu Lapus. Drumurile judetene au carosabilul curat si umed. S-a actionat cu 21 utilaje si imprastiat 452 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit, vizibilitatea in trafic este buna, vantul sufla linistit, cu intensificari temporare pe creste.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost variabile, nu au fost inregistrate probleme. Temperaturile pozitive au contribuit la topirea podurilor de gheata de pe cursurile de apa. Gheata este prezenta la malurile raurilor Cavnic, Mara, Iza, Ruscova, Vaser, Viseu si Tisa.

Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara: pana la 11 cm in Baia Borsa, 7 cm pe Valea Vaserului, 6 cm la Moisei, Stramtura si Leordina, 5 cm in Pasul Gutai, 4 cm la Luhei si Vf Iezer, 3 cm in Poiana Borsa, Sighetu Marmatiei, Ocna Sugatag si Cavnic, 2 cm la Baiut, Firiza, Blidari, Suciu de Sus, Groșii Țibleșului, Coroieni, Valea Vișeului.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -9 grade la Vf. Iezer, -5 grade in Pasul Prislop, -3 grade in Pasul Gutai si la Cavnic, -2 grade la Borsa, Ocna Sugatag, -1 grad la Viseu de Sus, 0 grade la Targu Lapus si Sighetu Marmatiei, 1 grad in Baia Sprie, la Seini, Somcuta Mare, 2 grade in Baia Mare si la Targu Lapus. Vremea va fi usor astazi in judet mai calda decat normalul termic al perioadei.

Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse la munte va ninge, iar local in rest vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare, iar pe crestele montane va viscoli sau spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 4 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și