Vantul a suflat in general slab cu intensificari trecatoare in zona montana inalta, 50 km/h la Vf. Iezer). Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Cavnic -7 grade.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Cerul este senin la Viseu de Sus si Borsa, respectiv acoperit in rest. Vizibilitatea este buna in trafic, vantul bate linistit. A cazut chiciura in partea joasa a judetului.

Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed pe DN1C si E58, curat si partial umed in Pasul Gutai, pe DN19 si DN18, respectiv curat si uscat la Viseu de Sus si partial uscat la Borsa.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu sapte utilaje si au raspandit 58 tone material antiderapant (23 tone pe DN1C si E58, 35 tone pe DN18 la Borsa). Carosabilul sectoarelor de drumuri judete este curat si partial uscat.

SC Drumuri Poduri a intervenit cu 13 utilaje si au imprastiat 189 tone material antiderapant. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost variabile si nu au fost semnalate probleme. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Cavnic si Nistru.

Se mentin podurile de gheata cu ochiuri pe raurile Iza, Botiza, Lapus si Suciu. Sunt poduri de gheata pe raurile Iza si Mara (apa curge pe sub podul de gheata). Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara:5 cm la Vf. Iezer, 4 cm in Baia Borsa, 2 cm la Baiut. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora. -6 grade la Ocna Sugatag, -4 grade in Pasul Gutai si la Sighetu Marmatiei, -3 grade la Targu Lapus, Cavnic, Seini, Somcuta Mare, -2 grade in Pasul Prislop, Baia Sprie, Baia Mare, 0 grade la Viseu de Sus si Vf. Iezer, 1 grad la Borsa.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -9 si -4 grade. Izolat, dimineata si noaptea, se va semnala ceata asociata si cu depunere de chiciura.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și