La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -8 grade la Borsa, Cavnic si Targu Lapus, -6 grade la Sighetu Martmatiei, si -5 grade la Baia Mare.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe sectoarele de drumuri publice din judet. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este umed, respectiv partial umed. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu noua utilaje si au imprastiat 26 tone sare pentru a preveni si combate poleiul. Cerul este acoperit, vizibilitatea in trafic este buna. Nu au fost semnalate probleme in trafic, datorită conditiilor meteorologice. Ninge pe DN1C, E58 si DN 18, la Borsa.

Sectoarele de drumuri judetene au partea carosabila umeda. Angajatii societatii au actionat cu 16 utilaje si au raspandit 104 tone material anriderapant.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile, influentate de fenomenele de iarna (temperaturi negative). Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Cosau, Lapus, Suciu, Cavnic si Firiza. Pe raul Mara este format un pod de gheata, dar nu sunt probleme, apa raului curge peste podul de gheata. Curg sloiuri de gheata pe raurile Tisa, Viseu si Lapus.

Stratul de zapada masoara: 76 cm la Cavnic, 71 cm in Pasul Gutai, 67 cm la Firiza, 65 cm la Baiut, 50 cm la Coroieni, 39 cm la Grosii Tiblesului si Baia Borsa, 38 cm la Moisei, 33 cm in Poiana Borsa, 30 cm pe Valea Vaserului, 29 cm la Razoare, 27 cm la Targu Lapus, 26 cm la Vf. Iezer si Mara, 20 cm la Copalnic, 19 cm in Baia Mare, 15 cm la Ocna Sugatag.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -8 grade la Targu Lapus, Cavnic, -7 grade la Borsa, Viseu de Sus, Petrova, Dragomiresti, -7 grade la Ocna Sugatag si Baia Sprie, -6 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Somcuta Mare, Seini.
Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor din judet.

Vremea ramane si astazi rece in Maramures. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ninge si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta, unde va viscoli ninsoarea si spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 si -4 grade, iar cele minime, intre -8 si -5 grade. Izolat se va forma ceata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și