Vremea a fost in general frumoasa, dar rece noaptea si dimineata, izolat geroasa. Cerul a fost mai mult senin. Vantul a suflat in general slab. Carosabilul este uscat la ses si partial umed in rest pe sectoarele de drumuri nationale.

Carosabilul este umed pe sectoarele de drumuri judetene. Cer senin, vizibilitatea in trafic este buna, vantul bate linistit. Cel mai rece a fost la Targu Lapus -8 grade. S-a actionat de catre angajatii de la drumurile nationale cu opt utilaje si 28 tone material antiderapant pe DN1C, DN18, DN17C si centura de ocolire a municipiului Baia Mare.

SC Drumuri Poduri Maramures a intervenit cu 11 utilaje si 94 tone material antiderapant pe sectoarele de drumuri judetene. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost variabile.

Fenomenele de iarna sunt prezente pe cursurile de apa. Nu au fost probleme inregistrate. Gheata este formata la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Barsau, Lapus, Cavnic. Sunt poduri de gheata cu ochiuri pe raurile Iza, Mara, Suciu si Lapus. Se mentine podul de gheata pe raul Iza (apa curge pe sub podul de gheata).

Curg sloiuri de gheata pe raurile Somes si Nistru. Stratul de zapada masoara pana la 10 cm la Vf. Iezer, 4 cm in Baia Borsa, 3 cm pe Valea Vaserului, 2 cm la Baiut, Blidari, Firiza si Suciu, 1 cm pe Valea Viseului si in Poiana Borsa. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -10 grade la Targu Lapus, -7 grade la Seini, -6 grade la Somcuta Mare,-5 grade in Baia Sprie, -4 grade la Sighetu Marmatiei si Baia Mare,-3 grade in Pasul Gutai, -2 grade in Pasul Prislop, Ocna Sugatag si la Cavnic,, 0 grade la Viseu de Sus, 1 grad la Borsa,

Vremea va fi astazi in judet predominant frumoasa, indeosebi la deal si la munte unde cerul va fi variabil la senin. In zonele joase, dimineata si noaptea, local se vor semnala nori josi si ceata asociata cu depunere de chiciura sau ninsori slabe. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 6 grade iar cele minime intre -9 si -5 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și