Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 4.0 l/mp, la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. La Vf. Iezer viteza a fost de pana la 61 km/h, viscolind ninsoarea. Izolat la munte s-a semnalat ceata.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si partial umed in zonele de deal si de ses. La munte, carosabilul este curat si umed. Pe DN18, in Pasul Prislop, carosabilul este acoperit cu un strat de zapada care masoara pana la 1 cm, intre km 156 si km 181.

Vizibilitatea este redusa de ceata in Pasul Prislop, sub 100 de metri, intre km 160 si km 181. S-a intervenit cu 14 utilaje si s-au imprastiat 144 tone de material antiderapant. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -3 grade Celsius. Carosabil curat si umed pe sectoarele de drumuri judetene. S-a actionat cu 23 de utilaje si s-au raspandit 301 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit, vant linistit, nu sunt inregistrate precipitatii.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere usoara. Gheata se gaseste doar la malul raului Ruscova. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Sunt asigurate utilitatile publice. Stratul de zapada framantata masoara: 32 cm la Baiut, 22 cm la Cavnic, 18 cm la Vf. Iezer, 14 cm in Baia Borsa, 12 cm la Luhei, 11 cm la Grosii Tiblesului, 8 cm in Pasul Gutai, 7 cm la Firiza, 6 cm la Sacel, 4 cm la Suciu de Jos si Moisei, 3 cm la Coroieni, 2 cm pe Valea Vaserului si la Mara, 1cm la Targu Lapus.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -10 grade la Vf. Iezer, -5 grade in Pasul Prislop, -4 grade in Pasul Gutai, -3 grade la Borsa si Cavnic, -2 grade la Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag, -1 grad la Viseu de Sus, 0 grade la Targu Lapus, Seini, Somcuta Mare si Baia Sprie, 1 grad in Baia Mare. Se semnaleaza sectoare de drum cu ceata in zona limitrofa orasului Cavnic.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Izolat, in prima parte a zilei vor cadea precipitatii slabe mixte in zona joasa, iar la munte va ninge. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 7 grade, iar cele minime intre -5 si 0 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet