Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari de pana la 50 km/h in zona montana inalta. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna.

Carosabilul este curat si umed pe toate sectoarele de drumuri publice. Angajatii de la drumurile nationale au actionat cu 14 utilaje si au raspandit 45 tone de material antiderapant pe DN18, DN1C, si centura de ocolire a municipiului Baia Mare.

Drumurile judetene au intervenit cu 13 utilaje si au imprastiat 118 tone de material antiderapant. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Cavnic si Ocna Sugatag -4 grade. Cerul este partial acoperit, vantul sufla linistit. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Gutai (urcarea dinspre Baia Sprie), Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 200 de metri, pe DN18B la Targu Lapus.

CJSU recomanda conducatorilor de vehicule sa circule prudent, sa adapteze viteza la conditiile de trafic si la cele de drum, sa foloseasca frana de motor, sa nu se angajeze in depasiri si sa nu bruscheze comenzile vehiculelor. De asemenea, sa foloseasca luminile de intalnire si pe cele de ceata. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile.

Fenomenele de iarna sunt inca prezente pe cursurile de apa, nu au fost inregistrate probleme. Gheata este formata pe cursurile raurilor Cavnic, Lapus, Barsau, Iza, Viseu, Vaser si Tisa. Sunt poduri de gheata cu ochiuri pe raurile Suciu si Lapus. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Se mentine podul de gheata pe raul Iza (apa curge pe sub podul de gheata). Stratul de zapada masoara: 4 cm in Baia Borsa, pana la 4 cm la Vf. Iezer, 1 cm pe Valea Viseului, 1 cm la Baiut, Poiana Borsa si Valea Viseului.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -6 grade in Pasul Prislop si Pasul Gutai, -5 grade la Borsa si la Cavnic, -4 grade la Viseu de Sus, -3 grade la Ocna Sugatag, -3 grade la Sighetu Marmatiei si Targu Lapus, -1 grad in Baia Mare, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare si la Vf. Iezer.

Este in vigoare in zona de centru si de vest a judetului, pana la ora 10.00, o atentionare cod galben de precipitatii sub forma de burnita care favorizeaza depunerea poleiului. Vremea se mentine azi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult noros in cursul noptii, cand local va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare, indeosebi la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime intre -3 si -1 grad. La inceputul intervalului, in zonele joase, izolat se va semnala ceata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și