Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed pe DN1C si E 58, respectiv partial umed in rest. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 11 utilaje si au raspandit 25 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si partial umed. S-a actionat cu 11 utilaje si imprastiat 128 tone de material antiderapant.

Cerul este partial acoperit, vantul bate linistit. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme.

Fenomenele de iarna sunt prezente pe cursurile de apa. Gheata se gaseste la malurile raurilor Cavnic, Lapus, Barsau, Mara, Iza, Ruscova, Vaser, Cisla, Viseu, Tisa. Se mentin podurile de gheata cu ochiuri pe cursul raurilor Suciu, Lapus, Botiza si Iza.

Sunt poduri de gheata pe raurile Iza si Mara (apa curge pe sub podurile de gheata). Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Stratul de zapada masoara: 4 cm in Baia Borsa, pana la 4 cm la Vf. Iezer, 1 cm la Baiut, Cavnic, Poiana Borsa si Valea Viseului. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -7 grade in Pasul Prislop, -6 grade in Pasul Gutai si la Cavnic, -5 grade la Borsa, -4 grade la Viseu de Sus, Ocna Sugatag, Targu Lapus,-2 grade la Sighetu Marmatiei -1 grad in Baia Sprie, Baia Mare, Seini, Somcuta Mare.

Vremea va fi azi in judetul nostru apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil la munte. In zonele joase se va semnala nebulozitate joasa si local ceata asociata cu depunere de chiciura. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 2 grade iar cele minime intre -7 si -4 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și