Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -5 grade. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este uscat la ses, partial umed in zonel de deal si de munte, umed in zona inalta de munte.

Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe intreg sectorul DN18 la Petrova. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu noua utilaje si un UNIMOG si au imprastiat 38 tone material antiderapant in Pasul Gutai, DN 18 si DN19 la Sighetu Marmatiei DN18 la Petrova si Viseu si DN18B.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este partial umed. SC Drumuri si Poduri a intervenit cu 11 utilaje si a imprastiat 125 tone de material antiderapant. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Nu au fost inregistrate probleme.

Gheata formata se gaseste la malurile raurilor, Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Cosau, Barsau, Cavnic. Pe raul Nistru este gheata suspendata la mal. Sunt poduri de gheata cu ochiuri pe raurile Suciu, Lapus, Mara si Botiza. Se mentin podurile de gheata pe raurile Iza si Mara. Stratul de zapada masoara: pana la 10 cm la Vf. Iezer, 4 cm in Baia Borsa si pe Valea Viseului, 2 cm la Poiana Borsa si Firiza, 1 cm la Cavnic, Targu Lapus, Lapusel, Leordina.

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -7 grade la Ocna Sugatag,-6 grade in Pasul Prislop, -5 grade la Targu Lapus si in Pasul Gutai,, -4 grade la Sighetu Marmatiei si Cavnic, -3 grade la Borsa, -2 grade in Baia Mare, Seini, Somcuta Mare, Viseu de Sus, Baia Sprie. -1 grad la Vf. Iezer.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil la munte, iar in zona joasa local, cu precadere dimineata si noaptea, se vor semnala nori josi si pe arii restranse, ceata asociata cu depunere de chiciura. Vantul va sufla in general slab.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 4 grade, iar cele minime intre -6 si -2 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și