Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul umed și parțial umed. Cerul este acoperit. Ninge slab în Pasul Gutâi, respectiv plouă pe DN1C, E58 și DN18B Baia Mare – Târgu Lăpuș. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 12 utilajeși au imprăștiat 15,5 tone sare.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost in scădere. Nu sunt probleme deosebite, avem doar gheață la malurile râului Ruscova. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Stratul de zăpadă măsoară 80 cm la Cavnic, 62 cm la Băiuț, 60 cm la Firiza, 59 cm in Pasul Gutâi, 28 cm la Luhei, 25 cm la Ruscova, 24 cm la Vf. Iezer 23 cm la Coroieni, 20 cm în Baia Borșa, 16 cm in Poiana Borșa, 12 cm la Târgu Lăpuș, pe Valea Vaserului și în Leordina, 10 cm la Moisei și pe Valea Viseului.Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.

CJSU anunță că la această oră înregistrăm 0 grade la Cavnic si Borsa, 1 grad la Targu Lapus, 2 grade la Baia Sprie, Ocna Sugatag si Viseu de Sus sau 4 grade in Baia Mare și la Sighetu Marmatiei.

Vremea va fi astazi, in judet, in general inchisa si mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua, iar noaptea precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Izolat cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp. La munte vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare in cursul noptii. Pe crestele montane va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 8 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade. Izolat conditii de ceata.

Marti, 12 februarie a.c., prognoza meteorological prevede ca vremea se va raci. Cerul va fi temporar noros. Pe arii extinse, la munte si local in rest va ninge. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari temporare ziua, iar pe crestele montane va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -8 si -5 grade.

Citește și