Cel mai rece a fost noaptea trecută în prima parte a intervalului la Târgu Lăpuș, unde am avut -7 grade Celsius. La acest moment carosabilul este curat si umed pe toate sectoarele de drumuri publice in judet. Șoferii trebuie să știe că avem vizibilitate redusa de ceata sub 100 de metri in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 18 utilaje si au raspandit 155 tone sare pe DN1C, E58, DN18, DN19, DN17C DN18B si centura de ocolire a municipiului Baia Mare. Pe drumurile județene s-a acționat cu 35 utilaje, fiind împrăștiate 575 tone material antiderapant.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Nu au fost semnalate probleme. Fenomenele de iarna sunt prezente pe cursurile de apa. Gheata formata la malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Mara, Salaj, Suciu, Cavnic, Firiza. Poduri de gheata cu ochiuri sunt pe cursurile raurilor Botiza, Mara, Barsau, Lapus, Suciu si Nistru. Se mentin podurile de gheata pe raurile Viseu, Iza, Mara, Barsau, (apa curge peste podurile de gheata). Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.

Stratul de zăpadă masoară acum 11 cm la Vf. Iezer, 9 cm în Baia Borșa, 6 cm pe Valea Vaserului, 4 cm în Pasul Gutai, la Baiut, Bicaz, Razoare si Poiana Borsa, 3 cm la Targu Lapus, Firiza, Busag, Cavnic, Suciu de Jos, Buciumi, Salsig, Sacel, Moisei, 2 cm la Sighetu Marmatiei, Baia Mare, Bistra, Luhei, Sieu, Lapusel, 1 cm la Stramtura, Vadu Izei, Mara, Feresti.

Cel mai rece este acum la Cavnic și în Pasul Gutâi, cu -3 grade, -2 grade in Pasul Prislop, la Targu Lapus si Ocna Sugatag, -1 grad in Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare, 0 grade la Viseu de Sus si Baia Mare, 1 grad la Borsa, 3 grade la Vf. Iezer. Vremea va continua sa se incalzeasca usor astazi in județ. Cerul va fi variabil, temporar noros ziua. Vantul va sufla in general slab, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -6 si -2 grade. Izolat, in zonele joase se va semnala ceata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și