Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsură aseară până la 124 cm la Cavnic.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -2 grade la Târgu Lăpuș, Cavnic, Petrova, -1 grad la Borșa, Vișeu de Sus și Ocna Șugatag și 1 grad în Baia Mare și Sighetu Marmației. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Vf. Iezer, -6 grade.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Majoritatea sectoarelor de drumuri naționale au carosabilul curat și umed. Zăpadă frământată, cu grosimea de până la 1 cm este depusă pe carosabilul DN 18, în Pasul Gutâi, între km 25 și km 35, pe Dealul Hera și în Pasul Prislop, între km 140 și km 156. Stratul de zăpadă frământată măsoară până la 2 cm, pe DN 18 în Pasul Prislop, între km 156 și km 180. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 16 utilaje și împrăștiat 41 tone sare. Ninge în Pasul Gutâi, Complex Borșa și Dealul Hera.

Temperatura aerului are următoarele valori: -2 grade la Cavnic, Târgu Lăpuș, Petrova, -1 grad la Borșa, Vișeu de Sus, Ocna Șugatag, 0 grade la Sighetu Marmației, Baia Sprie și Dragomirești și 1 grad în Baia Mare, Șomcuta Mare și Seini.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost ușor variabile, influențate de fenomenele de iarnă, fără a fi semnalate probleme deosebite. Gheață este prezența la malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Bârsău, Lăpuș, Suciu, Cavnic, Firiza și Nistru. Poduri de gheață sunt pe râurile Mara și Firiza. Pe cursurile râurilor Iza, Botiza, Mara, Cosău și Cavnic există poduri de gheață cu ochiuri. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Stratul de zăpadă măsoară: 124 cm Cavnic, 109 cm la Firiza, 108 cm în Pasul Gutâi, 95 cm la Baiut, 75 cm la Coroieni, 70 cm la Luhei, 68 cm la Grosii Tiblesului, 55 cm la Moisei, 52 cm în Poiana Borșa, 53 cm la Vișeu de Sus și Baia Borșa, 51 cm la Târgu Lăpuș și Răzoare, 49 cm la Lăpuşel, 48 cm la Suciu de Jos, 44 cm în Baia Mare, 27 cm la Ocna Șugatag, 25 cm la Vf. Iezer.

Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităţilor din județ.

Vremea va fi astăzi ușor mai caldă. Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii relativ extinse, îndeosebi în cursul nopții, vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie favorizând izolat depunerea de polei. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări îndeosebi în zona montană unde va viscoli ninsoarea sau spulberă zăpadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 5 grade, iar cele minime între -2 și 2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Mâine, 18 ianuarie, vremea va fi ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros și pe arii relativ extinse vor cădea precipitații mixte. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate. La munte vor predomină ninsorile. Vântul va suflă slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înalta viscolind sau spulberând zăpadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, iar cele minime între -4 și -1 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și