Cerul este acoperit pe DN18, la Petrova si senin pe celelalte sectoare de drumuri nationale. Vizibilitatea este redusa in trafic, sub 50 de metri, pe DN18, Dealul Hera, intre km 96 si km 110. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 12 utilaje si imprastiat 7,5 tone sare pentru combaterea poleiului.

Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica. Valori ale temperaturii aerului acum: -7 grade la Cavnic si Targu Lapus, -3 grade la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Borsa, -2 grade la Ocna Sugatag si Baia Sprie, -1 grad in Baia Sprie, Somcuta Mare si Seini.

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Gheata este prezenta la malurile raurilor Vaser, Rsucova si Botiza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditi de siguranta.

Stratul de zapada masoara: 80 cm la Cavnic, 60 cm in Pasul Gutai, 55 cm la Firiza si Baiut, 45 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Luhei, 18 cm la Ruscova si Baia Borsa, 11 cm la Leordina, 10 cm la Mara si Poiana Borsa, 8 cm la Targu Lapus. Ramane valabila atentionarea referitoare la posibilitatea producerii de avalanse in Muntii Maramuresului.

In vigoare este o atentionare cod galben de ceata, valabila pana la ora 12.00, cu vizibilitate redusa sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri pe raza unitatilor administrativ-teritoriala a localitatilor Targu Lapuș, Șomcuta Mare, Miresu Mare, Valea Chioarului, Coroieni, Vima Mica si Boiu Mare.

Vremea va fi astazi calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre10 si 12 grade iar cele minime intre -5 si -2 grade. Dimineata in zonele joase se va semnala ceata.

Prognoza meteorologica prevede ca maine, 20 februarie a.c.,vremea va fi usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restranse, in cursul zilei, va ploua slab. La munte, local, vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime, in scadere fata de zilele precedente, vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade, iar cele minime intre -5 si -2 grade. Dimineata si noaptea, pe arii restranse, in zonele joase se va semnala ceata.

Precipitatii mai semnificative sunt prognozate sa cada, pe arii extinse, in cursul seri de joi, respectiv in noaptea de joi spre vineri. Acestea vor fi predominant sub forma de ploaie. La munte va ninge. Vremea se raceste de vinery, 22 februarie a.c., cand sunt prognozate, pe arii extinse precipitatii mixte, iar la munte va ninge. Temperaturile minime vor avea valoriu cuprinse intre -13 si -9 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet