Astfel, chiar dacă în aparență lucrurile sunt așezate, în sânul partidului se dau lupte crâncene pentru preluarea funcției de conducere. Surse din cadrul partidului au declarat că în ultima perioadă au fost cel puțin patru tentative de puci, ultima dintre ele consumându-se la finele săptămânii trecute. “La ședința convocată de reprezentanții Secretariului General, ședință care a avut loc joi, s-a încercat dizolvarea Biroului Politic Județean și numirea de președinți interimari în Baia Mare și Maramureș, în persoana lui Ovidiu Nemeș și Cristian Anghel, încercare care a eșuat, dar oricum nu este prima tentativă de acest gen”, au precizat sursele. Pe de altă parte, aceleași surse susțin că numirea lui Cristian Anghel ar fi ilegală, deoarece fostul edil nu ar avea dreptul legal de a ocupa o funcție în conducere în cadrul partidului.

“În urma condamnării din 2010, Cristian Anghel are drepturile civile interzise până în octombrie 2014, deci nu poate ocupa o funcție de conducere. În ceea ce-l privește pe Ovidiu Nemeș, nu este la prima încercare de a ocupa funcția de președinte al PNL Maramureș”, au mai spus sursele.

Alegerile programate pentru 3 august


În urma controlului făcut în Maramureș de reprezentanții de la Centru, trebuie să fie remise concluziile și în funcție de acestea luate măsuri. Până când vor fi făcute publice aceste concluzii, BPJ, al PNL Maramureș a înaintat pentru validare data de 3 august, drept data la care va fi organizată Conferința Județeană de Alegeri a PNL Maramureș.

“Până când vor fi organizate alageri la PNL Maramureș, trebuie organizate alegeri la PNL Seini, alegeri programate pentru data de 21 iulie. Abia apoi, pe data de 3 august, vor fi organizate alegeri la județ. Asta în cazul în care BPN agreează această propunere și validează data”, au explicat sursele.

Cu toate că vizita reprezentanților Secretariatului General al PNL Maramureș au vizat modul de organizare a alegerilor la PNL Baia Mare, rezultatele acestora au fost validate, astfel că Grațian Taloș va rămâne în funcție. În cursa pentru președinția PNL Maramureș au rămas în acest moment consilierul județean Gavril Ardusătan și primarul municipiului Sighetu Marmației, Ovidiu Nemeș.

Ardusătan este susținut de Radu Ștef și majoritatea membrilor BPJ Maramureș, în timp ce Ovidiu Nemeș are de partea lui majoritatea primarilor liberali din Maramureșul istoric.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și