Dacă în primăvară am fi vrut să existe un vaccin care să ne scape de posibilitatea de a contacta coronavirusul care duce la boala numită Covid-19, acum, când ne-am obişnuit să moară oameni pe lângă noi sau personalităţi locale sau mondiale, când unii fac o formă extrem de uşoară a bolii şi o parte a locuitorilor planetari crede că întotdeauna aşa şi numai aşa se poate întâmpla iar alţii, cum am fost eu, fac o formă foarte gravă, unii s-ar vaccina, alţii, nu.

Fac parte din categoria acelora care se vor vaccina. Nu vreau să fiu un exemplu pentru alţii care stau pe gânduri. O fac doar pentru că n-aş mai putea suporta suferinţele unei eventuale reinfectări, când imunitatea împotriva periculosului coronavirus ar dispărea din organismul meu.

Scopul acestui articol este de a pune în temă nemulţumiţii care spun că ar fi bine pentru ei dacă ar şti ce conţine vaccinul anti-Covid-19. Am citit prospectul vaccinului şi acum pot furniza informaţiile de care aveau nevoie unii dintre noi.

„Substanța activă este vaccin de tip ARNm COVID-19. După diluare, flaconul conține 5 doze a câte 0,3 ml, fiecare cu 30 micrograme ARNm.

Celelalte componente sunt: - ((4-hidroxibutil)azanediil)bis(hexan-6,1-diil)bis(2-hexildecanoat) (ALC-0315) - 2-[(polietilenglicol)-2000]-N,N-ditetradecilacetamidă (ALC-0159) - 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină (DSPC) - colesterol - clorură de potasiu - dihidrogenofosfat de potasiu - clorură de sodiu - fosfat disodic dihidrat - sucroză - apă pentru preparate injectabile.″

Elementar, nu? Curioşii pot să stea acum liniştiţi şi să mediteze la viitorul lor: cu vaccin,... fără vaccin...

Componentele chimice sunt atât de bine cunoscute... Mă gândesc că cine poate spune din prima încercare „ditetradecilacetamidă″ ar putea trece o etapă a examenului de admitere la teatru, sau ar putea fi angajat ca reporter la orice post de radio.

Sigur că cei care vor să ştie mai multe despre acest vaccin, o pot face interesându-se la deținătorul autorizației de punere pe piață: BioNTech Manufacturing GmbH An der Goldgrube 12 55131 Mainz Germania Telefon: +49 6131 90840 Fax: +49 6131 9084390 info@biontech.de

Fabricanții produsului sunt: BioNTech Manufacturing GmbH Kupferbergterrasse 17 - 19 55116 Mainz Germania şi Pfizer Manufacturing Belgium NV Rijksweg 12 2870 Puurs Belgia.

Dacă nu staţi prea bine cu limba germană sau cu cea neerlandeză (pentru a lua legătura cu fabricantul belgian), există şi varianta românească, unde puteţi primi informaţii: România Pfizer Romania S.R.L Tel: +40 (0) 21 207 28 00.

Românul crede că s-a născut poet. Acum crede că s-a născut şi biochimist, specialist în microbiologie, şi alte meserii la îndemâna oricui (???). Oponenţii vaccinării argumnetează poziţia lor spunând că vaccinul antipoliomielitic a apărut după nu ştiu câţi ani de cercetări, la fel şi celelalte vaccinuri de până acum. Cum e posibil ca vaccinul care poate scăpa omenirea de la o mare belea să apară atât de repede ?

Păi...este posibil! Informaţia între marile laboratoare ale lumii a circulat cu viteza luminii. A fost un moment greu pentru întreaga planetă. Nimeni n-a stat să cumpănească între a obţine un antidot doar pentru ţara în care s-a născut şi trăieşte, iar celelalte ţări...nu contează! Vedem cu toţii că pandemia a cuprins tot Pământul. Nimeni n-a fost şi nu este (încă) în siguranţă, oriunde ar trăi. Vieţile noastre au fost date peste cap. De aceea, efortul colectiv al omenirii a dus la obţinerea acestui rezultat spectaculos.

Şi sunt convins că-i nu numai spectaculos. E şi eficace!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și