Poliţiştii rutieri prezenţi în trafic în cadrul acţiunilor desfăşurate pe raza localităţilor Baia Mare, Cavnic, Tăuţii Măgherăuş, Ocna Şugatag, Târgu Lăpuş şi Satu Nou de Jos au constatat 114 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în sumă de 24781 lei. Totodată, au reţinut în vederea suspendării 19 permise de conducere şi au retras cinci certificate de înmatriculare.

Pe timpul desfăşurării acţiunilor, poliţiştii au oprit în trafic şi controlat peste 170 de mijloace de transport. La controalele efectuate în localitatea Cavnic au participat şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş.

Totodată, poliţiştii care efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier, au constatat, în perioada 08 – 10 mai, opt infracţiuni rutiere.

Cinci infracţiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat au fost constatate la Strâmtura, Săliştea de Sus, Seini, Leordina şi Hoteni, două infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice au fost constatate la Leordina şi Cavnic şi, tot la Leordina, a fost constatată o infracţiune de conducere fără permis.

În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

La Baia Mare, poliţiştii de ordine publică au acţionat vinerea trecută în pieţele agroalimentare şi în centrele comerciale şi zonele adiacente acestora pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit. Ei au efectuat 10 controale, au verificat 12 persoane fizice şi pentru neregulile constatate au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 2000 de lei.

Totodată, pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 370 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și