În cazul Bisericii ,,Intrarea Maicii Domnului în biserică” din comuna Bârsana, ştim că a fost terminată în anii trecuţi restaurarea picturii. Autorităţile au constatat deteriorări la soclul din piatră de la absida altarului ca şi deteriorarea învelitorii pe latura sudică, toate acestea fiind semnalate şi în rapoartele trecute. Fără ecou, se pare.

Aura Pintea, directorul Direcţiei pentru Cultură Maramureş, a precizat că la această biserică sunt probleme şi pe linie de PSI. Mai exact, instructajul pe linia situaţiilor de urgenţă nu se consemnează în fişele de instruire a personalului în situaţii de urgenţă, conform Ordinului nr. 712 din 23 mai 2005 modificat şi completat cu Ordinul 786 din 2 septembrie 2005 pentru aprobarea dispoziţiilor generale privind instruirea salariaţilor în domeniul situațiilor de urgenţă.

La aceste probleme specific acestei biserici, se adaugă problemele care sunt comune la toate aceste monumente. Având în vedere că bisericile sunt construite în întregime din lemn primul din factorii ce pot avea efecte extrem de grave asupra acestor biserici ar fi producerea unui incendiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet