De altfel și în ce privește infecțiile respiratorii, numărul cazurilor s-a menținut destul de ridicat, la fel ca și în timpul iernii.

Astfel în cursul săptămânii trecute au fost 2.478 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACSR), cu 1,9 mai puțin decât aceeași perioadă a anului trecut și cu doar câteva cazuri mai puțin față de săptămâna trecută, când au fost 2.483 de cazuri. „Circulația virusurilor gripale în populație se menține, favorizată de condițiile meteorologice din ultima săptămână, ca urmare incidența morbidității prin infecții respiratorii acute trenează, situându-se aproape de intervalul așteptat în această săptămână”, arată reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș.

În ce privește pneunoniile, numărul de cazuri a fost de 290, cu 10,3% mai mare față de cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut și chiar mai mare ușor față de săptămâna trecută, când au fost 285 de cazuri.

În ceea ce privește gripa, DSP mai arată că niciuna dintre persoane nu a fost vaccinată. Toate cazurile au fost înregistrate la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, toate cu prognostic favorabil, fără decese.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și