Faptul că diverși candidați se perindă pe la toate bisericile din Maramureș doar în perioada campaniei electorale pentru a cerși voturi și că după alegri nu mai calcă pragul bisericilor este de notorietate. Este și cazul d-nei deputat wannabe Cornelia Negruț (ALDE) care umblă dintr-o biserică într-alta pentru a mai prosti încă o dată oamenii să o voteze. Nu comentăm faptul că timp de patru ani d-na în cauză a călcat cam rar prin Sighet, deși era deputat de Sighet, și că acum se gândește că lumea e proastă încât să o mai voteze o dată.

Doamna Negruț s-a așezat la începutul Slujbei în Biserica „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din municipiu. Până aici nimic de comentat, că doar nu era să o scoată afară popa din Biserică. La finalul Slujbei, însă, preotul Petrovai Vasile a oprit oamenii în Biserică și a ținut timp de aproximativ trei minute un discurs în care a elogiat-o pe d-na deputat Negruț și a spus enoriașilor că neapărat trebuie să o voteze la alegerile din 11 decembrie 2016, arătând că dânsa ar fi vrut să construiască un spital nou în Sighet, însă ar fi fost împiedicată de către „dujmanii domniei sale” - „dujmani” cu dublu „jm”.

Părintele Petrovai Vasile, cunoscut și sub numele de „Popa Kent” ca urmare a faptului că domnia sa a fost condamnat și a executat în trecut o pedeapsă cu închisoare pentru contrabandă cu țigări, a încălcat ordinul Sfântului Sinod al BOR, care îi interzicea acestuia să promoveze electoral diverși candidați în Biserică, mai ales la Sfânta Slujbă de Duminică.

Un cititor supărat de cele întâmplate a înregistrat pasajul în care părintele Petrovai Vasile a ținut discursul electoral în Biserică în ziua de Duminică, 4 decmebrie a.c., și a trimis înregistrarea pe adresa redacției, sub protecția anonimatului. Enoriașul a declarat pentru Sighet 247 următoarele: „Nu știu de ce nu își vede popa de cele sfinte și se apucă să îi facă campanie electorală doamnei Cornelia Negruț chiar în Sfânta Biserică. Ar trebui să îi fie rușine părintelui Petrovai că îi face campanie tocmai acestei doamne care în patru ani de zile a venit în Sighet doar de trei ori pentru a depune coroane de flori de 1 Decembrie. în rest nu a văzut-o nimeni pe această doamnă pe la noi în oraș. Chiar ne iau de proști, atât părintele paroh cât și doamna Negruț, încât cred că o vom vota?”.

Cititorul a încheiat prin a ne ruga ca această înregistrare audio să o trimitem la Patriarhia Română pentru a se lua măsuri împotriva părintelui paroh. Sighet 247 îi promite cititorului nostru că va trimite acest articol + înregistrarea audio pe adresa de e-mail a Bisericii Ortodoxe Române și că vom solicita un punct de vedere în acest sens. Îl felicităm totodată pe cititorul nostru pentru că a dat dovadă de spirit civic și că a avut curajul să înregistreze momentul discursului electoral din Biserică și să îl facă public.

Sighetenii vor decide în data de 11 decembrie a.c. cine îi va reprezenta în Parlament, Sighet 247 îndemnându-i să voteze doar conform conștiinței lor și să nu se lase influențați de tot felul de manevre electorale ieftine orchestrate, din păcate, chiar și de către unii preoți din Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!