"În mediul serviciilor de intelligence s-a stabilit că înregistrarea video a AQPA este autentică", a declarat presei purtătoare de cuvânt a diplomației americane, Marie Harf, fără a confirma însă explicit că gruparea islamistă este responsabilă de atacul de la 7 ianuarie de la Paris soldat cu 12 morți.

"Vom examina toate informațiile pentru a determina precis legăturile între atacatori și AQPA, în special cu anumiți membri ai AQPA (...) Ancheta, în mod clar, continuă", a declarat Marie Harf, dând citire unui comunicat.

Întrebată direct dacă SUA consideră în mod oficial AQPA direct responsabilă de atentat, Marie Harf nu a dat un răspuns explicit.

"Îi considerăm pe atacatori responsabili de atac. Încercăm încă să înțelegem cu precizie legăturile exacte" între frații Kouachi, cei doi jihadiști francezi care au comis atentatul, și filiala Al-Qaida, a spus purtătoarea de cuvânt.

AQPA, cu sediul în Yemen, a revendicat miercuri atacul care a decimat la 7 ianuarie redacția Charlie Hebdo, afirmând că a acționat din ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, pentru a-l "răzbuna" pe Mahomed, caricaturizat de săptămânalul satiric francez.

"Au fost recrutați eroi și ei au acționat, au promis și au trecut la faptă spre marea satisfacție a musulmanilor", a declarat Nasser al-Ansi, un responsabil al AQPA, într-o înregistrare video de peste 11 minute difuzată pe un site islamist.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și