Astfel, în ceea ce privește rețeaua de canalizare din România, anul trecut, activitatea de evacuare a apelor uzate din gospodăriile populației și din unitățile economice și sociale, precum și tratarea lor în stații de epurare, s-a desfășurat în 311 municipii și orașe și în 760 comune.

Conform INS, la 31 decembrie 2014, lungimea totală a rețelei de canalizare din România se situa la 28.659,5 km, din care 20.977,2 km în municipii și orașe. Comparativ cu anul precedent, în anul 2014, lungimea rețelei de canalizare s-a extins cu 2.099,9 km, respectiv cu 826,9 km în mediul urban și cu 1.273 km în mediul rural.

Pe de altă parte, 9.391.503 locuitori aveau locuințele conectate la sistemele de canalizare, aceștia reprezentând 47,1% din populația României.

În privința epurării apelor uzate, populația cu locuințele conectate la sistemele de canalizare prevăzute cu stații de epurare a fost, în 2014, de 8.998.262 persoane (45,1% din populația țării).

Sursa datelor INS o constituie cercetările statistice anuale: A.C. "Alimentarea cu apă, canalizarea, salubritatea și distribuția energiei termice" — chestionar completat de unitățile cu activități de utilitate publică de interes local, direcțiile domeniului public, primăriile municipale, orășenești și comunale, G.N. "Distribuția gazelor naturale" — chestionar completat de societățile comerciale, care au ca obiect de activitate comercializarea gazelor naturale către consumatorii industriali și casnici, respectiv AS-AU-POP — Locuitorii cu locuințele conectate la sistemele de canalizare.

Cercetările statistice sunt exhaustive și se adresează instituțiilor administrației publice locale (prefecturi și consilii locale), regiilor autonome și societăților comerciale cu activități de utilitate publică de interes local, în număr de circa 3.700.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și