Doi băimăreni, în vârstă de 30 şi 65 de ani, au sesizat ieri poliţia, că au fost victimele unei înşelăciuni online. Ei au declarat că, la data de 15 şi 16 iunie a.c., au fost înşelaţi cu suma de 62, respectiv 67 de lei.

În urma vizualizării unor anunţuri pe un site online, privind angajarea ca muncitori în străinătate, cei doi bărbaţi au depus banii într-un cont bancar, sub pretextul îndeplinirii formalităţilor contractuale.
Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor.

Poliţiştii reamintesc cetăţenilor că, atât online cât şi în presa scrisă, apar frecvent anunţuri postate de o serie de agenţii de recrutare, care îi ademenesc pe cei care caută un loc de munca în străinătate cu diverse oferte atractive dar în acelaşi timp false.
Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de înşelăciune, poliţiştii vă recomandă să ţineţi cont de anumite măsuri de precauţie:


• documentaţi-vă şi încercaţi să obţineţi cât mai multe informaţii despre firma de recrutare!
• evitaţi agenţiile de recrutare care vă cer bani înainte de angajare!
• feriţi-vă de agenţiile care nu postează o descriere a jobului oferit, criterii de selectare sau condiţii ce trebuie îndeplinite de către candidaţi! Angajatorii de încredere caută să recruteze candidaţii cu un anumit set de aptitudini, pregătire, cunoştinţe sau studii. Feriţi-vă de anunţurile de gen “nu se cere experienţă sau studiu în domeniu” !
• evitaţi ofertele de muncă ce nu necesită un interviu, cele care solicită anticipat plata unor cursuri de instruire sau cele care promit salariu mare pentru muncă puţină!
• nu înmânaţi nimănui actele de identitate, nici înainte de a părăsi ţara, nici după ce aţi ajuns la destinaţia promisă!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet