Două astfel de cazuri au fost reclamate ieri la Poliţia Municipiului Baia Mare.
Băimărencele, ambele în vârstă de 77 de ani, au fost contactate pe telefonul fix de persoane care s-au recomandat a fi, într-un caz fiul iar în celălalt nepotul, plecaţi la muncă în străinătate. Aceştia le-au cerut să le transmită mai multe coduri de reîncărcare a unor cartele prepay întrucât urmează să se întoarcă în scurt timp în ţară şi le vor achita contravaloarea lor.

Victimele au transmis 11 respectiv 17 coduri de reîncărcare în diferite reţele de telefonie mobilă, în valoare totală de 1 620 de lei. Ulterior şi-au dat seama că au fost induse în eroare şi au anunţat poliţia.

Poliţiştii au întocmit dosare penale şi fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.

Pentru a evita să deveniţi victime ale unor astfel de fapte, poliţiştii maramureşeni vă recomandă să nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic, să nu trimiteţi bani şi să nu comunicaţi coduri de reîncărcare în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare şi de vulnerabilitatea specifică vârstei înaintate.

Dacă suspectaţi comiterea unor astfel de fapte, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările care se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet