Ancheta în acest caz a fost demarată după ce compania Paralela 45 a reclamat la Poliţie, în iunie 2013, că este victima unei infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, fapte privind mărcile şi indicaţiile geografice, precum şi a infracţiunii de înşelăciune, prin utilizarea în mod fraudulos a unui site de internet asemănător cu cel al său, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

În plus, în iulie 2013, Poliţia Capitalei a primit mai multe sesizări de la persoane care au cumpărat online pachete turistice în afara ţării de la cei care copiaseră numele şi site-ul Paralela 45, însă, după discuţii telefonice sau online cu suspecţii şi achitarea contravalorii călătoriilor în diverse conturi bancare, nu au mai fost contactaţi şi nici nu au mai putut lua legătura cu aceştia.

În urma cercetărilor, poliţiştii Capitalei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au depistat cinci persoane suspecte în acest caz, respectiv trei bărbaţi şi două femei.

La percheziţiile făcute vineri, poliţiştii au găsit mai multe carduri bancare şi telefoane mobile care se bănuieşte că ar fi fost folosite de suspecţi la înşelăciuni.

Prejudiciul în acest caz este estimat la 10.000 de euro, au mai precizat sursele citate.

Percheziţiile în urma cărora au fost ridicaţi cei cinci suspecţi au fost făcute cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet