Şi în Maramureş vor fi demarate verificările, urmând ca primele echipe de inspectori să plece în teren încă de marţi, 17 mai.

„Azi (n.r. 16 mai) a fost videoconferinţa şi ni s-a spus despre ce este vorba. Am făcut planul de bătaie, ca să zic aşa, am stabilit echipele şi itinerarul şi de marţi primii inspectori vor pleca în teren. Au de verificat exploataţiile individuale, secţiile de procesare pentru că vom preleva probe şi de pe carcase dar şi din produsele lactate”, a declarat Vasile Pop, directorul general adjunct al DSVSA Maramureş.

Decizia președintelui ANSVSA a fost luată pe baza unei analize de risc, elaborată și finalizată recent de către specialiștii Autorității. Un argument în plus îl constituie și apropierea sezonului estival, atunci când pe litoral sau în alte zone de interes turistic din țară va crește rulajul de marfă al unităților din industria alimentară și afluxul de turiști aflați în concediu și copii aflați în vacanță, în tabere școlare.

ANSVSA va anunța, săptămânal, rezultatele analizelor pentru probele prelevate în cadrul acestui Plan Național de Control.

În Maramureş vor pleca în control nu mai puţin de 8 echipe a câte doi inspectori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și