În contextul prevederilor actuale ale normelor de relaxare a măsurilor de siguranță privind protecția populației împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan-Doru Dăncuș a discutat cu directorii instituțiilor de cultură, stabilind strategia de reluare a activităților culturale. La întâlnire a participat și șeful Serviciului Relații Publice, Laura Danci, dar și un consilier superior din compartimentul Promovarea Județului.

„După o perioadă de două luni, timp în care înstituțiile de cultură au fost nevoite să se distanțeze de publicul consumator de cultură din diverse domenii și să interacționeze cu aceștia doar în mediul online, a venit momentul să reluăm activitățile care permit partciparea, într-o oarecare măsură, a publicului larg. Oamenii trebuie să se poată bucura din nou de rodul muncii acestor instituții care, în tot acest timp, s-au adaptat restricțiilor existente. Apreciez activitățile susținute care s-au desfășurat în mediul virtual, precum și faptul că toți conducătorii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean s-au pregăti temeinic pentru a-și relua activitatea cu motoarele turate la maxim, însă cu respectarea regulilor de protecție”, a fost mesajul de deschidere adresat de vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș celor opt reprezentanți ai instituțiilor de cultură.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea raportului de activitate și al calendarului de acțiuni culturale care se vor putea organiza în condiții de pandemie. De asemenea, au fost stabilite o serie de măsuri specifice fiecărei instituții, în vederea respectării normelor de protecție împotriva răspândirii COVID-19. Discuțiile au vizat respectarea regulilor de distanțare în spațiile aparținând instituțiilor de cultură, care să permită organizarea evenimentelor în aer liber, precum și încheierea parteneriatelor interinstituționale. Pe tot parcursul ședinței, vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș i-a îndemnat pe directorii instituțiilor de cultură să coopereze interinstituțional în vederea asigurării resurselor de hrană culturală a publicului amator.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și