Noua soluție tehnică prevede turnarea a două straturi asfaltice.
La ședința condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuț au participat: Alexandru Cojean, reprezentant al Ministerului Transporturilor, reprezentanți ai CNADNR, ai constructorilor și proiectanților, avizatorii, reprezentanți ai Instituției Prefectului, arhitectul șef al județului Maramureș, primarul orașului Borșa și viceprimarul comunei Moisei.

Noul proiect nu prevede modificări ale traseului inițial, însă are nevoie de reavizare din partea Electrica, a Agenției de Protecție a Mediului, a Parcului Natural Munții Maramureșului. Din anul 2013 nu s-au mai solicitat avize privind modificarea soluției tehnice. Noul proiect se referă strict la partea de carosabil, podurile și podețele fiind cuprinse în autorizațiile inițiale.

Pe lotul 1, rigolele sunt deja executate, urmând a fi refăcute cele care nu corespund din punct de vedere calitativ, iar la finalul lucrării vor fi aduse la cotele stabilite în autorizație.

De asemenea, pentru încadrarea carosabilului se vor monta borduri. Pe lotul 2, aflat în afara localităților, se vor reface 3,5 km de consolidări, se vor înlocui 120 de podețe din cele 132 și se vor reabilita 6 poduri.

Prefectul Sebastian Mihai Lupuț a cerut urgentarea demersurilor în vederea obținerii avizelor necesare, astfel încât pe lotul Moisei-Borșa să poată fi demarate lucrările la carosabil cel mai târziu la primăvară.
La finalul întâlnirii a fost întocmită și semnată o minută cuprinzând angajamentele luate de fiecare instituție în parte.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet