Întâlnirea are loc anual în scopul informării edililor locali despre situaţia infracţională în zona Maramureşului istoric şi despre măsurile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale necesare a fi susţinute de administraţia publică.

Domnul comisar şef de poliţie Gheorghe Botiş a prezentat o analiză a situaţiei operative înregistrată în 2013 în zona de competenţă a Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei. De asemenea au fost prezentate rapoarte de activitate şi în domeniul siguranţei rutiere şi a infracţionalităţii în mediul rural.Astfel primarii au aflat că infracţionalitatea economico-financiară a cunoscut o scădere procentuală cu 11% faţă de anul 2012, cea judiciară o scădere cu 6% iar infracţionalitatea stradală s-a diminuat cu un procent de 26%. Trendul descendent al infracţionalităţii a fost înregistrat doar în municipiul Sighetu Marmaţiei, în mediul rural constatându-se o creştere cu 8% a infracţionalităţii faţă de anul 2012.

Cu atât mai mult este necesar ca primarii din zona Maramureşului istoric să cunoască problemele stringente cu care se confruntă comunităţile rurale şi să găsească soluţii pentru a contribui la siguranţa cetăţenilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet