Festivalul organizat pentru al cincilea an consecutiv de Ileana Matus urmareste sa promoveze atat frumusetea locului, cat si identitatea social-culturala a nanestenilor.

Acest lucru s-a vazut si in numarul mare de participanti, multi dintre ei revenind acasa de pe meleaguri straine, pentru a petrece alaturi de cei dragi. Si presedintele Consiliului Judetean, Gabriel Zetea a ajuns, la fel ca si anul trecut, la intalnirea ”Fiilor satului la Nanesti”, pentru a da asigurari locuitorilor ca promisiunea pe care a facut-o la editia anterioara va fi onorata, iar drumul judetean de pe Valea Izei va intra in reabilitare.

”Revin mereu cu drag in mijlocul vostru, aici, la Nanesti, dar si in Barsana, deoarece aveti un primar destoinic, care stie sa lupte pentru interesul comunitatii. Si pot sa va spun ca isi ia de fiecare data inima in dinti si vine sau in Baia Mare, sau in Bucuresti, pentru a aduce fondurile necesare realizarii proiectele pe care Barsana atat de mult timp le-a asteptat.

Si vorbim aici despre canalizare, despre proiectele de apa, de reabilitarea scolilor si a gradinitelor, proiecte pe care primarul Teodor Stefanca le va semna in aceasta toamna cu bani de la Guvernul Romaniei. Sunt bani care vor veni in comuna Barsana si sunt fonduri care, in urmatorii trei ani, vor fi folosite pentru bunastarea sociala a locuitorilor.

In urma cu cateva saptamani, cand am fost la sarbatoarea comunei, am promis ca voi reveni si la intalnirea fiilor satului de la Nanesti si ma bucur ca am reusit sa ma tin de cuvant. Iar aici, in Nanesti, am fost si anul trecut si atunci am dat asigurari ca drumul acesta batran, cum ii spuneti voi drumului judetean, va intra in reabilitare. Am facut pasi importanti in acest sens si vom continua sa ne batem pana ce proiectul va fi cu adevarat finalizat.

Si pot sa va spun astazi, prezent aici in mijlocul dumneavoastra, ca am primit din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, condus de vicepremierul Sevil Shhaideh, suma de 50 de milioane de euro, pentru ca drumul de la Vadu Izei pana in Sacel sa fie reabilitat.

Drumul judetean este, pentru fiecare comunitate de pe Valea Izei, extrem de important, deoarece numai asa putem sa facem turism in Maramures, doar asa putem sa cream noi locuri de munca. Speranta administratiei judetene este ca, in timp, multi dintre prietenii nostri, dintre copiii si fratii nostri plecati peste hotare -si care sunt obligati sa munceasca in alte tari pentru a asigura o viata mai buna pentru ei si familiile lor-, sa poata sa revina definitiv acasa.

Pentru a se putea bucura cu adevarat de Maramures, de frumosul nostru judet si de tot ce inseamna aceste meleaguri, trebuie sa rezolvam problema infrastructurii rutiere, care, apoi, va genera cu adevarat un turism profitabil. Sunt lucuri pe care oricine care indeplineste functii in administratie trebuie sa le faca.

Nu este nevoie de multumiri pentru ca astfel de proiecte sa fie duse la bun sfarsit, este suficient sa stim ca cei care vin in urma noastra, respectiv copiii nostri se vor bucura cu adevarat de frumosul Maramures”, a declarat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea, prezent la a V-a editie a intalnirii Fiilor satului de la Nanesti.

Citește și

loading...