Și operatorul local are vina lui, de cele mai multe ori nu reușește să golească la timp clopotele cu gunoi selectat, cele cu PET-uri fiind de multe ori pline zile în șir până când sunt ridicate, fapt ce reduce interesul pentru depozitarea selectivă a deșeurilor din partea populației.

Dacă analizăm ce aruncă o parte din cetățeni în clopotele destinate gunoiului reciclabil (clopotele pentru hârtie, metal, plastic, sticlă), ne luăm de cap. Prin clopotele destinate deșeurilor reciclabile, găsim aruncați saci cu gunoi menajer, animale moarte, moloz din construcții etc. Cele mai multe magazine și baruri de cartier, din lenea angajaților, aruncă la grămadă tot gunoiul în tomberoane, neavând chef să selecteze și depoziteze separat cartonul, sticla sau plasticul.

Mulți sigheteni (și nu numai!) vin prin cartiere cu diverse dube sau alte tipuri de auto și aruncă zeci de saci de gunoi neselectat (moloz din construcții, resturi vegetale etc.) direct în tomberoane. Nici nu știm dacă aceștia au sau nu contracte cu Primăria și dacă plătesc gunoi. Este și cazul unui domn (vezi FOTO) care în cursul dimineții de 27 august a.c. a oprit cu un autoturism de teren în dreptul blocului 27 din cartierul Unirii și a golit zeci de saci de gunoi neselectat direct în tomberoane. Acesta este doar unul dintre zecile și sutele de cazuri ce se petrec zilnic în municipiul Sighet.

Toate aceste practici ne costă pe toți: gunoiul neselectat și cel menajer se plătește cu prețuri exorbitante la tonă! Dacă nu înțelegem să strângem gunoiul selectiv, dacă Poliția locală nu amendează drastic pe cei care aruncă moloz și gunoi pe câmpuri sau în tomberoane fără a le selecta, dacă Primăria sau operatorul de colectare a deșeurilor din Sighet nu instalează camere de supraveghere în zona tomberoanelor dacă, dacă, dacă...., atunci cu toții vom plăti tot mai mult taxa de gunoi, iar eficiența serviciilor de salubritate va fi tot mai mică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet