Și copiii au avut nevoie de internet pentru a putea face școală online. Toate acestea nu vor fi acum o problemă la Bârsana, odată cu implementarea unui proiect care da acces gratuit la internet atât localnicilor, cât și turiștilor care ajung prin zonă.

„Pentru că acest proiect este standardizat de către Comisia Europeană, instituție care ne-a finantat proiectul cu fonduri nerambursabile, am fost nevoiți să respectăm anumite criterii, astfel, am instalat puncte în locuri menite să asigure socializare, informații despre Bârsana și obiectivele turistice, cazare și locuri frecventate de comunitate. Astfel, datorită conectivității la rețeaua wifi, turiștii vor putea afla informații în timp real despre tot ce însemnă Bârsana, spații de cazare, atracții turistice, achiziționare produse locale, evenimente, știri.

Au fost amplasate puncte în incinta Mănăstirii Bârsana și zona restaurant Casa Bârsan pentru a compensa lipsa semnalului, Zona de centru, parcul din centru comunei și Primăria Bârsana, Școală gimnazială din centru, Școala Nănești și școală Valea Muntelui, precum și curtea Parohiei, Biserica Greco Catolică, Biserica Ortodoxă, Monumentul UNESCO, Centrul Info Turistic, Biserica de pe Bradova și împrejurimi, Cămin cultural Nănești, Drumul Bâtrân și zona podului peste Iza, din Nănești, pentru a asigura siguranță producătorilor din zonă”, a declarat primarul Teodor Ștefanca. Mai trebuie spus că conectarea se realizează fără parolă.

Citește și

Comentarii