Interpol a emis o notă portocalie în legătură cu DNP, substanţă care poate fi folosită şi la realizarea de explozibili. Măsura a fost luată după o cerere în acest sens de la Guvernul fracez şi după ce Agenţia Mondială Antidoping din Australia a realizat mai multe teste care au arătat că substanţa este foarte periculoasă.

Mai mult, Interpol avertizează că DNP se poate comercializa atât sub formă de pulbre galbenă sau de capsule, dar şi sub formă de cremă şi că riscurile asociate cu folosirea sa sunt aplificate de faptul că de multe ori se fabrică în mod ilegal, fără respectarea unor norme de igienă, fără cunoştinţe specializate de fabricare, crescând astfel pericolul ca o supradoză să fie letală.

Recent, o studentă din Marea Britanie a murit la doar 21 de ani, după ce a luat pastile de slăbit care conţineau Dinitrofenol. Tânăra ar fi cumpărat pastilele online şi, pentru că avea probleme mari cu greutatea, s-a gândit că dacă va lua mai multe pastile va slăbi mai rapid. Doar că doza pe care a luat-o s-a dovedit a-i fi fatală, mama sa explicând la momentul respectiv că legiştii i-au spus că metabolismul ei a fost atât de mult accelerat încât pur şi simplu fata "a ars din interior"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și