Alertă pe strada Grănicerilor din Baia Mare, joi seară. Un adolescent în vâstă de aproximativ 15 ani a găsit o grenadă defensivă. Trupe speciale şi-au făcut imediat prezenţa în zonă, pentru a ridica elementul de muniţie.


Restricţii de circulaţie pe strada Grănicerilor

Circulaţia rutieră a fost complet restricţionată preţ de minute bune. “Joi, 13 octombrie, la ora 18.45, un băimărean a sesizat poliţia că în timp ce se afla pe strada Grănicerilor din municipiu, a observat un adolescent care avea un obiect ce părea a fi grenadă. Poliţiştii reprezentanţi s-au deplasat la locul indicat şi au constatat că într-o cutie metalică se află corpul unei grenade defensive în stare inactivă, fără pulbere şi fără mecanismul declanşator. Corpul grenadei, împreună cu cutia în care se afla, au fost ridicate de către reprezentanţii SRI şi urmează a fi predate poliţiştilor pentru continuarea cercetărilor”, a arătat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Reacţii pe social media

Cei care locuiesc în zonă au postat diverse filmuleţe cu intervenţia autorităţilor, care au securizat perimetrul. În imagini se observă faptul că traficul rutier a fost închis pe artera rutieră în timpul efectuării cercetărilor şi cum specialiştii în domeniu se apropiu de cutia în care se află grenada, pentru a o ridica de pe domeniul public. Unele filmuleţe au stârnit amuzamentul internauţilor, întrucât s-a vehiculat, iniţial, de către unii care domiciliază în zonă, posibilitatea unui atac terorist, cu bombă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet