„Echipa de prim raspuns a coborat la accidentat constatand leziuni la nivelul capului, membrului superior stang, membrului inferior stang, la nivelul bazinului , cu pierdere de cunostinta si cu o stare generala precara. La 35- 40 min a sosit si echipa de suport iar la fata locului au sosit echipajul Smurd si Politia Baia Sprie.

A inceput lansarea salvatorilor in rapa impreuna cu echipamentele de salvare pentru preluarea accidentatului si extragerea lui. Datorita terenului extrem de dificil si a unei inclinatii de peste 35grade , avand unele locuri unde era plan vertical, iar stanca extrem de fragila desprinzandu-se in bucati mici care puneau in pericol siguranta salvatorilor, operatiunea de extragere s-a derulat extrem de precaut si a durat in jur de 1ora si 30 minute – 1 ora si 45 minute”, informează reprezentanții Salvamont Maramureș.

Aseară, în jurul orei 22.30, tanarul accidentat a fost coborat la baza stancii si a fost predat echipajului SMURD, care l-a transportat la Spitalul Județean Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet