La ce spectacole ați participat recent?

Am participat la multe spectacole, spectacole dedicate „Micii Uniri” celebrat la 24 ianuarie, de 24 februarie de „Dragobete” la București. Au fost multe spectacole dar este important la ce spectacole voi participa în continuare.

Pe 4 martie 2018 voi participa la București la un spectacol dedicat Rapsodiei Române, pe 11 martie la Madrid, iar între 17-18 martie voi fi la Sibiu la Festivalul National de Folclor „Lucreția Ciobanu”.

Ce piese noi ați mai compus?

Am proiecte multe și frumoase pentru anul acesta, ultima piesă pe care am lansat-o a fost într-o colaborare cu băieții Nicu Mat din Basarabia și Gabriel Dumitru din Argeș. Piesa se numește „Peste Prut la Răsărit”, piesa dedicată Marii Unirii. Anul acesta de Paște am să lansez un nou videoclip mai special.

Care a fost cel mai important eveniment din viața dumneavoastră în muzică?

Cel mai important eveniment din viața mea a fost primul meu album pe care l-am lansat acum 4 ani. Adesea concursurile, festivalurile și premiile sunt o mare realizare în viața mea.

De ce iubiți muzica populara și de când ați început să cântați?

Iubesc muzica populară deoarece vin dintr-o zona în care și frunza cânta. Muzica a fost o moștenire de la părinții mei. Și ei au iubit muzica populară. Vocea am moștenit-o de la mama, tata m-a învățat prima dată piesa „După Pui de Moroșan”.

Maramureșul este o oază păstrătoare de tradiții. Eu am început să cânt de la vârsta de 2 ani și jumătate, îmi înregistram muzica pe o casetă. Pe atunci cântam „Podul de Piatră”.

Cum reușiți sa va mențineți în formă la atâtea spectacole?

Muzica populară îmi dă energie, în spatele scenei pot sa fiu epuizat, dar atunci când ajung pe scenă, uit de toate grijile și încerc să le cânt.

Dacă mâine ați renunța la cariera muzicală, ce v-ați propune sa faceți?

Dacă mâine aș renunța la cariera mea muzicală, mi-ar place să fac televiziune. Deja fac asta de 2 ani și îmi place foarte mult, chiar mă regăsesc în aceasta.

Ce mesaj vreți sa transmiteți fanilor dumneavoastră care vă iubesc?

Eu nu-i consider fani, îi consider prieteni. Mă bucur foarte mult de susținerea lor, ei mi-au dovedit că mă susțin și că le place ceea ce fac, am să încerc să le aduc cât mai multe noutăți, le mulțumesc pentru susținere.

Material realizat de Vasile Vlad, student la Jurnalism în anul II la Universitatea din Baia Mare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet