R: De unde va inspirați de aveți piese așa frumoase?

M.C.: În primul rând, îți mulțumesc frumos pentru apreciere și pentru că le-ai dat ocazia, celor care mă îndrăgesc, să mă cunoască mai bine. Eu mă inspir din viața de zi cu zi, încerc să transmit prin cântecele mele, exact ceea ce simte omul simplu, omul de rând. Sunt o fire mai sentimentală și las asta să se vadă și în ceea ce cânt. De aceea majoritatea cântecelor mele sunt de ascultat și nu de jucat. Cânt din suflet, pentru suflet.

De când ați început să cântați și de unde acesta pasiune pentru muzică?

Pasiunea pentru muzică o am de când mă știu. Mi-a plăcut să cânt și să ascult muzică dintotdeauna, dar începutul propriu-zis a fost cam pe la 14 ani, când am început să fac canto popular, în Sighetu Marmației.

Cum reușiți să vă mențineți în formă când sunteți obosita de la cântat?

Sunt energică de felul meu și destul de rezistentă fizic și psihic, iar vocal încerc să vorbesc cât mai puțin pentru a-mi odihni corzile vocale. Iar de când sunt mămică, copilul îmi dă și mai multă forță. Îmi trece toată oboseala, când sunt în preajma lui.

Care este ultima piesă a dumneavoastră și unde ați realizat videoclipul?

Ultima piesă este „Doamne mult bine mi-ai dat” care vorbește despre femeia fericită, iubită, împlinită și plină de recunoștință față de viață și bunul Dumnezeu și care mă reprezintă în totalitate. Iar videoclipul a fost realizat la pensiunea „Sub cetate la Matei”, în comuna Oncești, Maramureș.

Cum împăcați viața personală cu cea artistică?

Eu zic că foarte bine. Am parte de sprijinul familiei, în special al soțului meu, iar asta este cel mai important. Înțelege ceea ce fac și mă sprijină în totalitate, iar pentru asta și nu numai, îi sunt profund recunoscătoare.

Ce sperați de la viitor, credeți că aveți și alte planuri în afară de cariera artistica?

Eu am studiat jurnalismul, dar deocamdată nu lucrez în domeniu. Momentan mă împart între muzică și familie. Am vrut să mă implic în totalitate în creșterea și educația fiului meu, iar când acesta va începe grădinița (adică septembrie, anul acesta) intenționez să mă apuc de studii, aici în Paris unde locuim temporar.

Ce genuri de muzică preferați în afară de cea populară?

Nu prefer un anumit gen de muzică. În primul rând trebuie să sune bine, să îmi placă linia melodică, iar în al doilea rând să transmită, să îmi ajungă la suflet. Și, da, cum am spus și mai sus prefer melodiile pline de sentimente, melodiile care, chiar au ceva de spus.

Tatuaje Sighet

Citește și

loading...