O friptură simplă şi suculentă a cărei calitate este dată de cea a materiei prime: muşchiul de vită. Sosul de ciuperci, cu hribi în prim plan, vine să completeze această bucată de carne deosebită. O bucurie de mâncare.
Ingrediente:
500 grame muşchi de vită
1 linguriţă boabe de muştar
1/2 linguriţă rozmarin uscat
1/2 linguriţă cimbru
1 cană ciuperci de pădure (hribi, ghebe, etc.)
1 cană de smântână dulce
1/2 cană sos brun spaniol
1 lingură de unt
2 linguri cognac
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Preparare:
Tăiaţi în două, pe secţiune, bucata de muşchi.
Zdrobiţi boabele de piper şi amestecaţi-le cu rozmarinul şi cimbrul.
Ungeţi cu ulei bucăţile de carne.
Treceţi bucăţile de carne prin amestecul de condimente şi puneţi-le deoparte.
Curăţaţi bine ciupercile, spălaţi-le uşor şi ştergeţi-le cu un şervet.
Tăiaţi ciupercile, dacă e cazul, cuburi.
Topiţi untul într-o tigaie.
Adăugaţi ciupercile şi sotaţi-le uşor timp de 2 minute.
Stingeţi cu cognacul.
Adăugaţi sosul brun şi smântâna dulce.
Lăsaţi să fiarbă sosul timp de 8-10 minute, până se leagă. Asezonaţi cu sare şi piper.
Frigeţi vita, pe grătar, plită sau într-o tigaie teflonată, câte 2-3 minute pe fiecare parte, de jur împrejur. Vita trebuie să rămână în sânge sau să fie mediu făcută.
Luaţi vita de pe foc şi tăiaţi-o felii groase. Presăraţi cu sare mare şi piper.
Muşchiul de vită se serveşte imediat cu sosul de ciuperci sălbatice alături.
Preluare: retete-gustoase.ro