Ingrediente:

500 grame muşchi de vită
1 linguriţă boabe de muştar
1/2 linguriţă rozmarin uscat
1/2 linguriţă cimbru
1 cană ciuperci de pădure (hribi, ghebe, etc.)
1 cană de smântână dulce
1/2 cană sos brun spaniol
1 lingură de unt
2 linguri cognac
1 lingură ulei de măsline
sare
piper

Preparare:

Tăiaţi în două, pe secţiune, bucata de muşchi.
Zdrobiţi boabele de piper şi amestecaţi-le cu rozmarinul şi cimbrul.
Ungeţi cu ulei bucăţile de carne.
Treceţi bucăţile de carne prin amestecul de condimente şi puneţi-le deoparte.
Curăţaţi bine ciupercile, spălaţi-le uşor şi ştergeţi-le cu un şervet.
Tăiaţi ciupercile, dacă e cazul, cuburi.
Topiţi untul într-o tigaie.
Adăugaţi ciupercile şi sotaţi-le uşor timp de 2 minute.
Stingeţi cu cognacul.
Adăugaţi sosul brun şi smântâna dulce.
Lăsaţi să fiarbă sosul timp de 8-10 minute, până se leagă. Asezonaţi cu sare şi piper.
Frigeţi vita, pe grătar, plită sau într-o tigaie teflonată, câte 2-3 minute pe fiecare parte, de jur împrejur. Vita trebuie să rămână în sânge sau să fie mediu făcută.
Luaţi vita de pe foc şi tăiaţi-o felii groase. Presăraţi cu sare mare şi piper.

Muşchiul de vită se serveşte imediat cu sosul de ciuperci sălbatice alături.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și