Nemulţumirile au fost exprimate public de către vicepreşedintele CJ, Doru Dăncuş, care a subliniat că este nevoie de o mai mare implicare a societăţii care se ocupă de drumurile judeţene pe acest drum.

„În primul rând, lipsa marcajului, în al doilea rând, aluviunile şi nisipul de pe marginile drumului nu sunt curăţate. Apoi, ar mai fi vorba de întreţinerea şi toaletarea spaţiilor din zona de ampriză şi siguranţă a drumului, inclusiv decolmatarea canalelor de scurgere. Trebuie să acordăm o atenţie mai mare acestui drum, deoarece, cu toate că încă este în perioada de garanţie, noi trebuie să-l întreţinem în condiţii cât mai bune!”,a declarat, pentru Glasul Maramureşului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Doru Dăncuş.

Contactat telefonic, directorul societăţii care se ocupă de drumurile judeţene, Gheorghe Popan-Dorca, a recunoscut că problemele semnalate sunt reale, iar acum se lucrează deja la remedierea lor.

„Acest drum este în garanţie cinci ani. Noi facem, într-adevăr, întreţinerea lui, dar în perioada aceasta, am avut lucrări importante peste deal şi de aceea nu am intervenit. Dar am adus echipe acum care au început să cureţe dinspre Bârsana spre Baia-Sprie. Vreau să vă spun că acel nisip de pe acostamente nu este din vina noastră. Apoi, pe zona Cavnic încă există străzi laterale care nu au rezolvată problema cu apele pluviale şi, ori de câte ori plouă mai tare, apele ajung pe carosabil, aducând cu ele aluviuni. Bălăriile ni le asumăm, nu am avut timp să facem lucrările de întreţinere pe acest drum, dar până săptămâna viitoare le rezolvăm”, a explicat, pentru ziarul nostru, Gheorghe Popan-Dorca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și