In cadrul acestui exercitiu va fi verificata activitatea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta din municipiul Sighetu Marmatiei. De asemenea, in acest exercitiu, pe langa comitetul local de situatii de urgenta, va fi implicat si Detasamentul de Pompieri Sighetu Marmatiei. Prin exercitiu se urmareste:

– antrenarea personalului cu responsabilitati in gestionarea situatiilor de urgenta din ISU Maramures privind evaluarea organismelor si structurilor locale pentru managementul situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteo periculoase si accidente la constructii hidrotehnice;

– antrenarea personalului Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta;

– verificarea viabilitatii ” Planului de aparare in caz de inundatii;

– verificarea sistemului de instiintare-alarmare, antrenarea populatiei, salariatilor si elevilor in aplicarea masurilor specifice.

– cooperarea intre autoritatea publica locala, unitatile M.A.I. , Politia Locala, Filiala de Cruce Rosie si formatiunile de interventie municipalesi operatori economici in desfasurarea activitatilor de protectie si interventie;

– pregatirea populatiei si salariatilor pentru aplicarea masurilor si regulilor de comportament in situatii de urgenta generate de inundatii.

In cadrul acestei activitati vor fi activate si sirenele care anunta producerea de situatii de urgenta majore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet