Datorită complexităţii cazului, în vederea obţinerii probelor şi identificării persoanelor implicate, s-a dispus de către procurori autorizarea folosirii unui investigator sub acoperire.

Având informaţii că M.L. frecventează un bar din Sighet, unde se întâlneşte cu persoane interesate în achiziţionarea ţigărilor de contrabandă, investigatorul sub acoperire s-a deplasat la local, unde l-a contactat pe M.L., spunându-i că domiciliază în Zalău şi ar fi interesat să cumpere ţigări de contrabandă. M.L. a fost de acord şi i-a comunicat că ţigările sunt depozitate într-un garaj pe raza municipiului Baia Mare şi că o să îl contacteze telefonic pentru a stabili detaliile tranzacţiei.

Scenarii demne de filmele cu mafioţi

La scurt timp, M.L. i-a comunicat investigatorului că a intervenit o modificare, în sensul că ţigările vor trebui preluate din comuna Săcel, şi nu din Baia Mare. La următoarea întâlnire, M.L. i l-a prezentat pe V.S. ca fiind „omul lui de încredere”, care va găsi o modalitate de livrare a ţigărilor. V.S. i-a comunicat investigatorului că ţigările se află depozitate undeva la 50 km de Sighet, urmând să stabilească momentul când va fi posibil să le preia. Apoi, investigatorul sub acoperire s-a întâlnit cu cei doi, care erau însoţiţi de încă o persoană, care trebuia să conducă un autoturism împrumutat de V.S., în vederea efectuării deplasării. V.S. a urcat în autoturismul condus de cea de-a treia persoană, fiind urmaţi de autoturismul condus de investigatorul sub acoperire şi s-au îndreptat spre comuna Săcel. Ajunşi la destinaţie, autoturismul în care se afla V.S. a oprit în parcarea unei pensiuni, unde acesta i-a cerut investigatorului sub acoperire cheile autoturismului său, spunându-i că se va deplasa la locaţia unde se află ţigările şi le va încărca în autoturism, după care se va reîntoarce şi va încasa contravaloarea acestora, respectiv 50.000 lei.


Prinşi în flagrant, înaintea finalizării tranzacţiei

După aproximativ două ore, V.S. i-a trimis investigatorului un SMS în care îl anunţa că a încărcat ţigările şi este aproape de pensiune, dar nu vor putea finaliza tranzacţia în acel loc, întrucât o autospecială cu însemnele poliţiei era parcată în faţa pensiunii. La scurt timp după aceasta, V.S. a sosit la pensiune cu un alt autoturism şi, împreună cu investigatorul sub acoperire, au urcat la bordul autoturismului împrumutat cu care s-au deplasat la aproximativ 500 m de pensiune, unde lăsaseră autoturismul investigatorului sub acoperire, în care erau încărcate ţigările. V.S. i-a spus investigatorului că o să se deplaseze în parcarea Mănăstirii Bârsana, unde se vor întâlni cu M.L. şi vor finaliza tranzacţia, în sensul că investigatorul sub acoperire va verifica marfa, după care le va achita suma stabilită. Ajunşi la locul menţionat, cei trei s-au întâlnit cu M.L. şi, în timp ce investigatorul sub acoperire verifica coletele, a intervenit o echipă operativă a poliţiei de frontieră constituită în scopul prinderii inculpaţilor. În urma inventarierii coletelor din autoturismul investigatorului sub acoperire, s-a constatat că acestea conţineau 9.980 pachete de ţigări. „Cei doi au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă”, a spus Ioan Ardelean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și