Într-un răspuns transmis redacției Glasulmm.ro, CFR subliniază că obiectivul de investiții “Reparație capitală clădire călători Stația CF Vișeu de Jos” este în derulare, lucrările prevăzute în cadrul acestui contract fiind legate de reparații la șarpantă, prin înlocuirea învelitorii existente din țigle ceramice, cu tablă tip Lindab, executarea unui termosistem la fațade cu polistiren expandat și termoizolații la planșeu, refacerea trotuarelor, realizarea de rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, refacerea peronului de la linia I, cu pavaj din dale, montarea unei cismele pe peronul liniei I, refacerea instalației de iluminat exterior și montarea de lampadare noi.

Tot aici se are în plan realizarea unei rețele noi de canalizare și de evacuare a apelor pluviale, cu racordarea acestora la rețeaua de canalizare a localității, înlocuirea tâmplăriei existente din lemn cu tâmplărie din PVC și geam termopan, înlocuirea pardoselilor existente cu pardoseli din parchet stratificat, gresogranit, gresie, refacerea placajelor din faianță, realizarea de finisaje interioare și zugrăveli cu vopsea lavabilă în toate spațiile interioare sau înlocuirea sobelor de teracotă cu instalații de încălzire cu microcentrale pe curent electric, cu contorizare separată pentru fiecare utilizator de spații.

Tot în gara CFR din Vișeu de Jos se vor reface instalațiile sanitare de alimentare cu apă și canalizare în toată clădirea și racordarea la rețeaua localității, relocarea toaletei publice, igienizarea tuturor spațiilor existente la subsol, refacerea instalației electrice interioare și exterioare, atât cea de joasă tensiune, cât și cea de forță (cu recalcularea puterii instalate), inclusiv înlocuirea corpurilor de iluminat, prize, întrerupătoare, inclusiv montarea de prize electrice pentru cablare structurată, realizare cablare structurată în toată clădirea, proiectarea și montarea un sistem de supraveghere video a spațiilor destinate publicului călător (săli de așteptare, hol central, peronul liniei I), cu monitorizare din birourile Poliției TF, dotarea cu pictograme, coșuri de gunoi și mobilier urban, recompartimentarea spațiilor astfel încât să se poată valorifica spațiile libere prin închiriere.

Valoarea investiției este de 1.522.544,24 lei fără TVA cu finanțare din fonduri proprii ale Sucursalei Regionale CF Cluj. Stadiul execuției lucrărilor este în acest moment de 81%, acestea urmand a fi finalizate pană la jumătatea anului în curs.

Tot legat de stațiile CFR din județ, în Stația CF Sighetu Marmației s-au executat lucrări de reparații capitale la clădirea de călători în perioada 2012-2017. Au fost executate atunci lucrări de reparații la clădire, înlocuire tâmplarie interioară și exterioară, s-au refăcut zugrăvelile interioare și exterioare, s-a pus parchet stratificat, gresie antiderapantă, dale mozaicate/marmură, subsol igienizat.

Au fost executate și lucrări de reparații la peron, prin refacerea trotuarelor din beton, cu rampe de acces, reparație copertină și montare hidranți exterior, s-a refăcut canalizarea, s-a realizat branșamentul la rețeaua publică de apă și s-a dat o față nouă toaletelor din incinta clădirii CFR din Sighet.

Tot aici mai putem vorbi de inființare sistem de încălzire centrală, cu microcentrale de apartament funcționând cu gaze naturale, branșament gaze, lucrări de instalații electrice interioare și exterioare, instalații de supraveghere video și cablare structurată.

În total aici au fost investiți 842.868 lei fără TVA, finanțare din fonduri proprii ale Sucursalei Regionale CF Cluj. La jumătatea lunii septembrie a anului trecut a avut loc recepția finală a lucrărilor executate în cadrul obiectivului de investiții “și nu au fost semnalate probleme privind comportarea materialelor și a lucrărilor în perioada de garanție”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și