Accesul copiilor din mediul rural la educația online este o problemă importantă, pe care președintele spune că discutat-o în toate întâlnirile pe care le-a avut pe tema școlii.

„Acolo unde copiii, de exemplu, nu au notă în catalog de la începutul semestrului II, vor fi invitați la școală, în condiții de maximă siguranță și distanțare, poate vor da o lucrare de control sau vor da un răspuns la o temă, și în acest fel vor putea să fie încheiate situațiile lor”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Ministerul Sănătății trebuie să găsească soluții până în septembrie
„Pot să vă spun că am discutat foarte detaliat despre ce trebuie să facă ministerul în timpul verii, când, obligatoriu, trebuie să ne pregătim pentru un posibil val 2 de epidemie și eu am pretenția ca până în septembrie să găsim soluții pentru exact acești copii care acum nu au putut să beneficieze de o formă de învățământ la distanță”, a menționat președintele.

„De asemenea, am pretenția - și am găsit că la minister se vede exact la fel chestiunea - să fie elaborate ghiduri și pentru dascăli. Majoritatea dascălilor improvizează acum, când lucrează online. Trebuie să existe ghiduri, să se elaboreze metodologii, trebuie material auxiliar online, care să fie folosit de dascăli atunci când se va reveni, dintr-un motiv sau altul, pe forma de învățământ online”, a spus Klaus Iohannis.

„Ținta nu sunt doar copiii care acum nu au acces, ținta este toată populația școlară și dascălii, care vor trebui să știe cum să folosească aceste medii pentru a garanta o școală performantă”, a precizat președintele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet