„În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de guvern în foarte scurt timp. Este soluția cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care va trebui apoi să între în circuitul legislativ și vom vedea cum decurg lucrurile. Veți primi de la guvern curând variantele pe care le va promova. Nu este rolul meu să spun ce va face Guvernul”, a spus Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Liderii PSD au decis în ședința Comitetului Executiv de marți că vor depune o sesizare la CCR în același timp cu depunerea unei moțiuni de cenzură dacă Guvernul își asumă răspunderea pe adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi, au declarat surse social-democrate pentru Mediafax.

Ludovic Orban a declarat că există mai multe variante pentru a se reveni la alegerea primarilor în două tururi, fie prin adoptarea unui proiect de lege în Parlament, fie prin asumarea răspunderii de către Guvern sau prin ordonanță de urgență.

Klaus Iohannis, despre alegerile anticipate
"Alegerile anticipate se impun dintr-un motiv foarte clar. În 2019 am avut alegeri europarlamentare care au fost câștigate net de PNL, am avut alegeri prezidențiale câștigate de mine drept candidat din partea PNL. Toate sonddajele din ultima vreme arată că românii își doresc o schimbare și ca PSD să plece de la putere. Trebuie să fim realiști: am câștigat europarlamentarele, am câștigat prezidențialele, dar PSD-ul nu dorește să lase puterea din mână. Atunci este natural să purcedem cât mai repede la alegeri anticipate. Sigur, auzim tot felul de retorici și de la PSD și de la alte partide, fiecare vine cu sfaturi cum trebuie făcută politica, dar semnalele date de români sunt evidente, iar alegerile trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și