"Mi-am depus candidatura pentru încă un mandat de preşedinte al României şi (...) am depus împreună cu PNL peste 2.200.000 de semnături ale românilor care susţin această candidatură. Este un număr imens şi acest lucru mă bucură foarte, foarte mult. (...) Sunt foarte bucuros că s-a reuşit această acţiune de strângere de semnături, evident prin şi cu sprijinul PNL şi al celor care au dorit să fie alături de noi", a afirmat preşedintele Iohannis la sediul Biroului Electoral Central.

Iohannis a arătat că "este o perioadă complicată pentru România şi este nevoie de o muncă imensă pentru a repara tot ce a stricat PSD în aceşti aproape trei ani".

"Este nevoie de modernizarea României, este nevoie de spitale moderne, de autostrăzi, este nevoie de şcoli curate, de o administraţie care are în centrul ei cetăţeanul, şi nu aparatul funcţionăresc. Iar toate aceste lucruri trebuie realizate, trebuie reclădite şi trebuie să înţelegem cu toţii că acest lucru poate să fie denumit simplu: România normală. Ceea ce-mi doresc eu pentru ţara mea este o Românie normală, asta însemnând instituţii funcţionale, respectarea cu sfinţenie a drepturilor cetăţeneşti. România normală este o ţară din care tinerii nu mai vor să plece, România normală este ţara în care mulţi dintre cei care au plecat vor să se întoarcă cu drag şi cu speranţă", a mai declarat şeful statului.

El a susţinut că, prin mijloacele constituţionale şi instrumentele pe care le-a avut la dispoziţie, a reuşit să prevină "foarte multe din stricăciunile planificate de PSD".

"Chiar recent am avut o reuşită notabilă, foarte frumoasă, împreună cu românii, când am reuşit la referendumul din 26 mai, împreună cu 6 milioane şi jumătate de români, să oprim distrugerea justiţiei planificată şi pusă parţial în operă deja de PSD. Iată, aici ne aflăm acum. Şi este nevoie de muncă de reconstruire, de resetare, de normalizare, de modernizare a României. Sunt dispus să conduc această muncă, ştiu ce trebuie făcut împreună cu un guvern proeuropean, un guvern ales democratic, un guvern care se va constitui fără îndoială în jurul PNL-ului. Voi face această muncă pentru români. Îmi doresc acest al doilea mandat pentru a conduce această muncă de modernizare, europenizare, normalizare a României", a spus preşedintele.

Iohannis a adăugat că PSD trebuie îndepărtat de la putere prin mijloacele democratice şi constituţionale şi în niciun caz altfel.

"Şi atunci vedem că avem această majoritate, această majoritate guvernamentală PSD-istă realizată în urma unui scrutin. Au fost alegerile parlamentare din 2016. În condiţiile în care a PSD-ul a obţinut un rezultat important la alegerile parlamentare, ceea ce am putut să fac pot să vă asigur că am făcut. Dar pentru România, PSD-ul a fost o catastrofă, toate instituţiile - care prin incompetenţă, prin rea-credinţă, prin cocoţarea unor politruci în vârful lor, care n-au nimic de-a face cu o muncă serioasă dedicată României -, aceste lucruri trebuie reparate. Sunt multe instituţii din România care trebuie pur şi simplu reparate, iar această muncă este una de durată şi se poate realiza, dar numai în situaţia în care preşedintele colaborează efectiv cu guvernul în care guvernul doreşte să colaboreze efectiv cu preşedintele. (...) Fără mine şi prezenţa mea, PSD-ul chiar ar fi reuşit să distrugă justiţia din România, ar fi reuşit să acapareze întreaga Românie şi ar fi fost o catastrofă pentru multe generaţii", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a venit la BEC însoţit de lideri şi parlamentarii de la PNL, fiind întâmpinat de un grup de susţinători, care i-au scandat numele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și