Polițiștii de prevenire au realizat peste 30 de activități preventive în 14 unități de învățământ din județ, atât în mediul urban, cât și în cel rural.

Temele abordate au fost: prevenirea discriminării, prevenirea consumului de substanțe interzise, prevenirea traficului de persoane, prevenirea violenței domestice și a agresiunilor sexuale, siguranța în mediul online și răspunderea penală a minorilor.
Scopul activităților a fost de a aduce elevii în contact cu legea și cu consecințele încălcării acesteia, de a-i ajuta să înțeleagă rolul și rostul drepturilor omului precum și obligațiile care vin odată cu acestea, de a-i ajuta să conștientizeze importanța acceptării celui de lângă ei pentru a trăi în armonie în societate.

Elevii au prezentat interes pentru astfel de activități, au pus întrebări, au povestit experiențe personale și și-au exprimat opiniile în mod deschis. În acest fel activitățile au avut o notă interactivă, care facilitează învățarea.

Peste câteva zile elevii vor începe un nou modul educațional, iar polițiștii sunt pregătiți pentru a se întâlni și cu alți elevi de la alte școli din județ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și