IPS Teodosie, încă o declaraţie controversată. Acesta a adăugat că oamenilor le-a fost indusă frica pentru a-i ține departe de biserici pe motiv că se pot îmbolnăvi, ceea ce a fost contrazis de realitate, mai ales după Noaptea de Înviere când numărul cazurilor de coronavirus a scăzut.

Arhiepiscopul Tomisului explică și motivul pentru care a cerut reactivarea Mitropoliei Tomisului, susținând că nu o face pentru a obține ceva pentru el, ci pentru adevărul istoric.

„Oamenii vin, se destăinuie, spun cât de rău le-a făcut frica. Unii nu scapă de frică, unii nu mai ies din casă, chiar dacă îi inviți și le spui: boala a trecut. A intrat într-un calapod al unei frici distructive. De aceea eu socotesc că nu prea a fost echilibru pentru că această pandemie nu a fost dirijată de specialiști, a fost un amestec între medicină și politică, ceea ce n-a dus întotdeauna la rezultate pozitive pentru oameni.

Când am fost în Sf. Munte, am discutat cu părinții de la Vatoped, cu un mare om de știință de la NASA care era microbiolog. A aflat că în biserică nu sunt microbi cum sunt în altă parte. S-a dus să facă experiențe. Da, zice, în biserică sunt mai puțini ca afară, în altar mai puțin ca în biserică, în sfîntul potir, din care noi ne împărtășim, zero microbi.

A fost acea ordonanță, ce a fost, să se închidă bisericile. În ultima vreme au devenit mai binevoitori pentru că au exagerat. Eu tot m-am rugat să le pună Dumnezeu gândul cel bun, eu nu blestem niciodată. Eu mă rog pentru cei ce sunt rătăciți sau care vor să ne facă rău pentru că mai mare efect are rugăciunea decât răzbunarea.”, a declarat IPS Teodosie, la Interviurile lui Cristoiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și